Tangles er legetøj for store og små

Mange mennesker har svært ved helt præcist at definere tangles. Det skyldes, at det både kan bruges af børn, hvor der mange gange er tale om legetøj. Det kan dog også bruges til børn og voksne med ængstelighed og rastløshed og i det tilfælde er der ikke som sådan tale om legetøj, men mere om et værktøj, som man kan bruge til at overkomme disse udfordringer. Derudover kan man også bruge det hvis man har gigtskader eller museskader eller andre problemer i muskler og led. På den måde kan man kun definere tangles ud fra formålet, som der er med det. Af og til er der tale om et legetøj og af og til er der tale om et slags værktøj.

Med tangles træner du muskler og led

Som voksen er der ingen grund til at føle den mindste form for pinlighed eller lignende hvis man anvender tangles. For man behøver ikke at retfærdiggøre det da de fleste efterhånden godt ved, at der er mange fordele ved at sidde med tangles og ‘dimse’. Den første form for tangles der blev udviklet var meget simpel. Der var tale om en slange, som havde en lang række cirkelformer, som blev sat sammen til at danne en slags slange. Farverne var forholdsvis simple og materialet var glat plastik.

I takt med, at flere og flere benytter sig af tangles er der også udviklet mange andre typer ‘slanger’ i dag. Især teksturen har ændret sig meget og i dag kan man få nogle langt mere avancerede figurer end tidligere. Blandt andet kan man få en terapi-tangles, som er anderledes i dens tekstur. Den har nemlig prikker og en lækker gummioverflade, hvilket gør, at den er rar at bruge. Den har hele tyve led, så den kan bevæges og formes på utallige forskellige måder, så der er noget til enhver smag.

 

Har du som voksen problemer med smerter i fingrene kan tangles være en god måde at overkomme dette på. For hver gang du sidder og ser fjernsyn eller gør noget andet, som ikke kræver, at du bruger hænderne kan du sidde og knuge tangles og sidde og forme den på forskellige måder. Hvis man gør dette regelmæssigt vil man på et tidspunkt opleve, at ens smerter i fingrene vil blive færre og færre. Sidder du i toget og keder dig og hører måske en lydbog eller lignende er det også et godt tidspunkt at sidde med tangles. For den siger ingenting, hvorfor du ikke på nogen måde vil være til gene over for andre mennesker i toget eller i bussen.

Mindre stress med tangles

Flere og flere mennesker oplever i dag at få stress på et eller andet tidspunkt i deres liv. Det kan der være mange grunde til, men især er det formentligt den arbejdsmoral og det store arbejde vi i dag lægger i arbejdet, som gør, at mange går ned med stress. Mange stopper arbejde og ved ikke hvad de skal gøre når de får stress. En ting man kan gøre er dog, at man løbende kan sørge for at pleje sig selv. Blandt andet kan man bruge tangles til en slags koncentrationsøvelse. For ved at sidde med tangles kan man udvikle sig selv taktilt og man kan føle godt efter i kroppen. Det er netop den manglende følelse af kroppens signaler, som gør, at mange ender med at få stress. Men hvis man sørger for at lytte efter kroppen og lade den fortælle dig hvordan den har det kan du måske undgå stress. At sidde med tangles i et par minutter om dagen kan gøre, at dit fokus automatisk vil være på din krop og på hvad den kan og hvad du gør. Netop derfor kan du få stor gavn af tangles i forbindelse med at undgå stress. Tryk her hvis du ønsker at vide mere om hvilke typer tangles du kan finde.