Døgnblodtryksmåler gør livet meget nemmere for patienterne

Med en døgnblodtryksmåler bliver det meget nemmere for patienterne selv at måle deres blodtryk derhjemme eller på arbejdet. Det giver dem mulighed for at måle, hvordan deres blodtryk ændrer sig i løbet af en dag – uden at de skal forbi lægen. Det kan være med til at give dem en meget større grad af frihed og gøre det meget nemmere for dem at skulle have taget deres blodtryk.

 

Hvis en patient skal have målt sit blodtryk, skal han eller hun typisk forbi lægen eller hospitalet for at få det gjort. Det er det eneste sted, som man har den form for specialudstyr. Det kan være forbundet med en masse besvær og ventetid, hvis en patient ofte skal ind forbi hospitalet for at få målt sit blodtryk. Det kan være med til at gøre, at de ikke kan leve deres liv, som de plejer.

 

Døgnblodtryksmåleren er nem at bruge

En anden stor fordel ved en døgnblodtryksmåler er, at den er meget nem for almindelige mennesker at bruge. De behøver ikke hjælp af fagpersonale eller af andre for den sags skyld. De kan dermed nemt selv måle deres blodtryk. Det foregår ved, at de sætter blodtryksmålerens manchet om armen. Der presser den tæt om blodåren, så blodet ikke kan passere igennem den. Når manchetten slipper sit greb, begynder blodet at strømme igen, og blodtryksmåleren kan dermed måle, hvor hurtigt blodet strømmer i årerne.

 

Typisk har folk kun brug for at få vist en gang, hvordan de skal bruge en blodtryksmåler, før de kan gøre det selv. Det er med til at give dem en langt højere grad af frihed. Du kan læse mere om de transportable døgnblodtryksmålere her: https://stetoskop.dk/shop/doegnblodtryksmaaler-336c1.html

En af grundene til, at det giver rigtig god mening, at folk kan måle deres blodtryk derhjemme, er, at blodtrykket svinger i løbet af dagen, fordi vi laver forskellige ting. Hvis du vil have de mest korrekte målinger, giver det derfor mest mening at måle folk derhjemme, når de er midt i deres hverdag. Hvis de lige har siddet stille ude i venteværelset, er det ikke sikkert, at du får nogle lige så brugbare resultater, som hvis de lige har været i gang med nogle af deres daglige pligter.

Vigtigt at vælge en klinisk testet døgnblodtryksmåler

 

Når du skal vælge en døgnblodtryksmåler til dig selv eller til en patient, er det vigtigt, at du vælger en, der er klinisk testet. På den måde kan du være sikker på, at du får en virkelig god blodtryksmåler, der måler korrekt, er nem at bruge og har en god kvalitet. Du kan nemlig ikke altid gå ud fra, at en døgnblodtryksmåler er klinisk testet.

 

Der findes mange steder på nettet, hvor de sælger døgnblodtryksmålere, der ikke er. Det er derfor vigtigt, at du holder øje med det, når du køber en. Det står som regel klart og tydeligt, om det er en blodtryksmåler, der er klinisk testet eller ej. Det er med til at gøre det meget nemmere for dig at vælge den helt rigtige.

 

E