Personlighedsanalyse skaber viden og forståelse om den enkelte medarbejder

Når man snakker om personlighedsanalyse, er det typisk i forbindelse med optimering og udnyttelse af virksomhedens fulde potentiale herunder sætligt med henblik medarbejders trivsel, motivation og drivkraft. Det kan være vanskeligt i større virksomheder, at se med det blotte øje om enkelte medarbejder trives eller ej. Derfor kan en dybdegående og nuanceret personlighedsanalyse være et brugbart værktøj til at indsamle nogle informative data om medarbejderne i ens virksomhed. Det samler nemlig nogle data, som man kan bruge i en komparativ analyse om medarbejderens forventning til sig selv og omvendt virksomhedens forventning til medarbejderen. Derfor er det altafgørende, at man er ærlig og forholder sig realistisk til disse test for at opnå et reelt resultat.

En personlighedsanalyse er ligeledes en god mulighed for at få et overblik over ens egen personlighed og samtidig få svaret på nogle nærgående spørgsmål, som man måske ikke ville have reflekteret over af sig selv. Det er en god analyse, som kræver at man tager stilling til sine egne evner, styrker og svagheder samt personlighedstræk.

 

Styrk dine egne kompetencer igennem er personlighedsanalyse

Som medarbejder kan det være svært at bedømme hvad der forventes af én. Igennem en personlighedsanalyse kan man hurtigt få et indblik i ens egne styrker og ressourcer. Personlighedsanalysen kan være med til at fastlægge den enkeltes potentiale, og give medarbejderen det ansvar de fortjener, samt arbejdsopgaver der passer herefter. Analysen har til formål at opdage og belyse skjulte talenter og på den måde fremme enhvers fulde position og plads i virksomheden. Der findes mange forskellige personlighedstest, som er udarbejdet til ovenstående formål. For at blive klogere på kvaliteten og omfanget af disse test er der mange gode eksempler på virksomheder som tilbyder dybdegående og nuancerede personlighedsanalyser her.

Personlighedsanalyser er lig med værdiskabelse

 

Du behøver ikke være ansat i en virksomhed, før at en personlighedsanalyse er brugbar. Som jobsøgende kan det være en fordel, at gøre op med en selv før man begynder at søge et job, hvad man er interesseret i. En sådan test kan nemlig være med til at pege en selv i den retning, man inderst inde brænder for. Det er et god redskab til at fastlægge ens egne kvalifikationer, og belyse hvor ens fokus bør lægge henne. Som virksomhed kan man også tage en fiktiv personlighedsanalyse på en kommende medarbejder for at fastlægge virksomhedens erhvervsmæssige krav. På denne måde kan man skrive et jobopslag, der matcher ens forventninger 100% og få ansøgere herefter.

På denne måde er der både skabt værdi for ansøgeren og arbejdsgiveren, da begge parter har forventningsafstemt på forhånd.

 

Et andet værdiskabende parameter som personlighedsanalysen opfylder, er fastgørelse af, hvilken personlighedstype man er. Det er vigtigt at være klar over, så man fremadrettet undgår at tage munden for fuld.

Dette ses desværre hyppigere end nogensinde før, at folk går ned med stress og depression grundet for meget arbejde, og ingen selvindsigt i hvornår nok er nok. Med en personlighedsanalyse kan man få belyst nogle vigtige og måske u opdagende sider af sig selv, som kan være med til at gøre en gladere i det lange løb. En personlighedstest kan også hjælpe til at finde et job efter en eventuel sygemelding af stress. Det kan være et redskab, der hjælper en på benene igen, for at afkode og guide til et nyt job som ikke løber i de samme baner, ligesom jobbet der forårsagede ens sygemelding. På denne måde er man sikret en lys og sundere fremtid, hvor man har sig selv i første række, og husker på, at ingen er ens, og at alle har forskellige behov.

 

Posted In Ikke-kategoriseret