Undgå skader og slid på din arbejdsplads med gode montørstole

Noget af det vigtigste på en arbejdsplads er sikkerhed og ordentlige forhold. Når man tænker på sikkerhed, så tænker man som oftest på umiddelbare risikofarer, såsom ting der kan falde ned, eller ting man kan falde over, men sikkerhed er også andre ting.

Når man tænker sikkerhed på arbejdspladsen, så skal man huske at have blik ud i fremtiden. Visse typer af arbejdsskader opstår først efter mange års slid. Især rygskader kan være et stort problem. De kan komme af mange forskellige årsager. Nogle af de mest hyppige er forkerte løft, arbejde i akavet stillinger og dårlige stole. Derfor er det vigtigt at man anskaffer sig ordentlige stole og redskaber til det man skal arbejde med.

En af det bedste ting man kan gøre, er at købe nogle gode montørstole. Dette drejer sig primært om forskellige håndværker fag, men de kan også være gode hvis man laver meget arbejde derhjemme.

Hvilken montørstol bør man vælge?

Der er mange forskellige muligheder, og alle montørstole kan opfylde en bred vifte af behov. Derfor kan det måske virke en smule svært, hvilken type man bør vælge. Med et par få tanker i baghovedet bliver hele processen dog meget nemmere.

For det første skal man gøre sig bevidst om, præcist hvilken type arbejde stolen skal bruges til. Der er for eksempel stor forskel på om man arbejder som mekaniker, eller man arbejder som elektriker. Og så alligevel ikke. Mange montørstole kan nemlig sagtens bruges i begge fag.

Det er klart hvis man skal ligge under noget og arbejde i lang tid – det kunne for eksempel være en bil – så skal man have en stol som kan lægges langt tilbage, og som kan rulle på hjul. Der findes mange forskellige stole som kan dette, alt fra nogle der ligner en kontorstol, til noget der mest af alt ligner en seng, men det vigtigste er at den opfylder de krav man har.

En anden type stole, som er meget velegnet til arbejde i siddende stilling, er typen som umiddelbart ligner en mere traditionel taburet. Det er den naturligvis ikke, men den er rund og som oftest uden ryglæn. De benyttes oftest som svejsetaburetter eller -stole, og det er med god grund. De er behagelig at sidde på, samtidig med at de gør ens arbejde nemt.

Mange montørstole kan fås med ekstra funktioner

Udover selve stolen, så er der mange funktioner som kan vælges til hvis man synes der er behov for det. De fleste typer kan hæves eller sænkes til forskellige højder, hvilket strengt talt er en nødvendighed til de fleste opgaver. Mange kan dog også justeres i vinkel, eller de følger den vinkel man læner sig i. Det kan være til stor fordel hvis man ofte skal skifte position.

En anden funktion som kan være til stor nytte, er den værktøjshylde som sidder på de fleste montørstole. På den måde kan man have alt sit værktøj lige ved hånden.