Drikker jeg for meget? Hvornår man skal tage i misbrugsbehandling

Danmark er et af de lande, hvor der bliver drukket mest igennem. Det værste ved denne drukkultur er nok, at danske unge begynder at drikke i en alt for tidlig alder, mens deres hjerner stadig er under udvikling. Dette kan have store konsekvenser for udviklingen og ikke mindst indlæringen. Heldigvis er der god mulighed for misbrugsbehandling når man er kommet for langt ud. For mange er det svært at stoppe med at drikke, og de har brug for hjælp til at stoppe med et misbrug. Jo længere tid, du har været i dit misbrug, jo større chance er der for at du udvikler relaterede sygdomme såsom leversvigt.

Hvor mange genstande er normalt?

Det er desværre helt normalt at drikke mange flere end de anbefalede genstande om ugen. De anbefalede genstande alkohol er 5 genstande ved samme lejlighed. Fordi det er så normalt at drikke mere end hvad der er godt for os, så er det lettere at se gennem fingrene på et lidt for højt alkoholmisbrug. Der kan være flere grunde til, at man drikker mere end det anbefalede. Det er ikke sikkert, du har et decideret problem, hvis du drikker mere end anbefalet.

Svært ved at stoppe med at drikke

Hvis du før har sagt, at du ønsker at stoppe med at drikke alkohol, men ikke kunne, så er det et tegn på at du skal søge hjælp. Det er et tegn på afhængighed, og ofte er der en dybere årsag til, at du drikker. I misbrugsbehandling vil du få hjælp til at finde ud af hvorfor du ikke kan stoppe med at drikke. Alkohol er afhængighedsskabende både fysisk og psykisk. Der skal dog lidt mere til, før man bliver fysisk afhængig af alkohol.

Drikker for at flygte

Har du en masse bekymringer og tanker, du ikke kan rumme? Alkohol virker bedøvende og kan fjerne bekymringer for en kort tid, men det er aldrig en god løsning. Dine problemer løber ingen vegne, ved at du drikker dig fuld, tværtimod så vokser de sig ofte større. Dette er en populær vej til misbrug. Alkoholmisbrug komplicerer dit liv samtidig med at det føles som den eneste komfort. Det er farligt at blive fanget i denne fælde, og hvis du kan nikke genkendende til dette så søg hjælp og tag i misbrugsbehandling.

Er dine nærmeste bekymrede for dig?

Hvis din familie, venner eller partner har udtrykt, at de er bekymrede for dig, bør du tage det alvorligt. Måske kan de se et mønster, som du ikke selv kan se. Folk der kommer i misbrugsbehandling, er ofte kommet fordi deres nærmeste har bedt dem om det.

Drikker du fordi du er ensom?

Det er ikke alle, der har en familie, venner eller en partner til at bekymre sig for en. Ensomhed er noget af det værste for os mennesker, og der er desværre rigtig mange ensomme mennesker i Danmark. Hvis du er ensom, kan det være at du dulmer dine følelser med alkohol.
Hvis du tager i misbrugsbehandling, vil du få den støtte og omsorg, som du mangler i dit liv, og du vil møde andre mennesker der står i samme situation som dig.

Alkoholproblemer i baglandet

Hvis du kommer fra en familie der har alkoholproblemer, er der store chancer for, at du også vil få det. Hvis din omgangskreds drikker meget, bør du overveje, om det er nogle mennesker, du vil omgås længere. Det er muligt at få sig en ny omgangskreds, som er bedre for en. Dette kan du få hjælp til, hvis du tager i misbrugsbehandling.