Guide: sådan køber du den bedste vin – og passer godt på den

De fleste af os kan rigtig godt lide vin. Sammen med øl er det efterhånden blevet den alkohol, som vi danskere er mest glade for. Vi nyder vin i alle mulige situationer; efter en lang arbejdsdag, i weekenden eller i festligt lag.

Men for mange af os er der langt fra det at nyde vin til at vide særlig meget om det. Det betyder dog ikke, at vi gerne vil drikke god vin. Desværre er vin noget af det, der er mest afhængig af ting som alder, produktion og opbevaring. Man er derfor nødt til at vide, hvor man skal få sine informationer henne.

Tag på vinsmagning

Den hurtigste måde at opnå hurtig og effektiv viden om vin på er ved at tage på en vinsmagning. Gerne flere – for det er sjældent de samme vine, som man kommer til at smage på og lære om hver gang.

På en vinsmagning kommer man til at stå med en ekspert, som kan fortælle en masse. Blandt andet om produktionsprocessen, men også om, hvordan man smager og vurderer vinen. Så kan man også få en idé om, hvile druer man bedst kan lide.

Læs op på vinen

Og som med så meget andet handler kendskab om god vin rigtig meget om at give sig tid til at udforske og lære. Det skal man tage sig tid til – for bonussen er meget mere lækker vin, som man kan glæde sig selv og andre med.

Man kan læse om vin i diverse faglitteratur, som findes om emnet. Men efterhånden indeholder internettet også rigtig meget viden, både i form for forhandlersider, men også i form af private blogs og guides. Her er det tit også muligt at stille spørgsmål og deltage i fora.

Find det helt rigtige udstyr

Men faktisk er det først, når vinen er i hus, at det begynder at blive rigtig spændende. For det er nu, at man som privat person får en masse ansvar og en masse indflydelse. For der er enormt meget værdi i den måde, som man henholdsvis opbevarer og serverer sin vin på.

Det er noget, som man kan læse rigtig meget om på siden Wine and Barrels. Her kan man for det første få tips til, hvad man skal bruge og hvordan man skal bruge det. Men man kan også købe udstyr af den absolut højeste kvalitet.

Invester i et vinkøleskab

En af de ting, som man finder mange modeller af inde på Wine and Barrels, er vinkøleskabe. Der er mange som tror, at det ikke er nødvendigt at opbevare sine vin i disse. Og vin har da heller ikke brug for lave temperaturer, men de har brug for køligt klima og stabilitet.

Stabilitet er måske i virkeligheden nøgleordet her. Vin har nemlig ikke særlig godt af, at ting som temperatur og lys skifter i det rum, som de ligger i. Det kan man undgå i et godt vinkøleskab, hvor temperatur og belysning hele tiden forbliver den samme.

Server vinen i de rigtige glas

De fleste af os har nok en viden om, at det er vigtigt, det der med vinglas. Men hvorfor det lige er vigtigt, og hvilke vinglas der er gode, kan man læse meget mere om på netop Wine and Barrels. Her kan man også finde vinglas, der er perfekte til god vin.

Der er både en æstetisk og gastronomisk side ved serveringen i de rigtige glas. En bestemt runding og form sikrer nemlig den optimale iltning af vinen, hvilket tilfører mere smag. Flotte glas gør desuden oplevelsen langt sjovere.