Timequest Escape games

Escape games er en slags spil hvor et hold skal løse vanskelige opgaver under tidspres. Hvert spil har særlige rum, et tema, rekvisitter, mysterier, skjulte ledetråde etc. For at gøre det mere spændende skal udfordringerne løses indenfor en tidsramme, typisk en time.

Det kræver fantasi, kreativitet og samarbejde i gruppen. I skal tænke udenfor boksen fordi spillene er designet sådan. Løsningerne vil aldrig findes igennem velkendte tænke- og handlingsmønstre. Udfordringerne kræver også at hvert hold medlem gør sit. Ligesom efter princippet hvor en dør kun kan åbnes ved at indsætte flere nøgler på forskellige steder, på samme tid.

Timequest er virksomheden der udbyder escape games i København og er markedslederen indenfor escape games i Danmark.

Et koncept der er lånt fra computerspil

Som regel er det virkeligheden der inspirerer computerspillene. Fx har Dungeon and Dragons inspireret tusindevis af computerspil, lige siden pc’ens spæde barndom.

Med escape games er det omvendt. Her er virkeligheden inspireret af computerspil. Princippet, at man skal undersøge omverden, finde skjulte ledetråde og afprøve forskellige løsninger er direkte overtaget fra computerspil. Escape games stammer oprindeligt fra Asien. De seneste år er de blevet meget populære i Europas storbyer.

Escape games kendes også under lidt forskellige navne, som escape room, live escape games , live escape rooms etc. Et escape spil har altid et tema som er inspireret af enten fiction eller virkelige hændelser.

Som et ekstra tvist kan alle rum i Timequests escape games kun åbnes indefra. Hvis I altså finder løsningen.

Velegnet til teambuilding

Escape games er det sidste skud på stammen af teambuildings udfordringer. I modsætning til mere action prægede teambuilding udfordringer som hardball or paintball, satser escape games mest på kreativitet og utraditionelle samarbejdsformer. Løsningerne skal altid findes i hovedet, og ikke igennem en hurtig aftrækkerfinger.

Escape games er især egnede til teams som til dagligt arbejder med kreative og utraditionelle løsninger. Udfordringerne er designet af professionelle med en stor ekspertise.

Målet med udfordringerne er at de kræver forskellige kundskaber. På den måde sikres der at ingen på holdet ender på sidespor. Ligesom i Dungeon og Dragons baserede rollespil, hvor man har brug for både en tyv, en tank og en troldmand. Du kan ikke løse en live escape game opgave når alle på holdet tænker ens og kommer med lignende løsningsforslag.

FAQ

  • Hvem kan spille escape games? – det kan sådan set alle, over 10 år. Børn under 15 skal være ledsaget af en voksen.
  • Hvor mange personer kan være med? – Escape games i København har plads til 35 personer per time slot. Der findes også udendørs escape games hvor der kan være op til 100 personer.
  • Kan man kun spille det i København? – Timequest har et indendørs og udendørs spillested i København. Men der findes også mobile escape games. Det er sæt der bliver leveret ud til fx virksomheder eller private fester.
  • Hvordan fungerer sådan et spil? – Det er ret simpelt. I vil få instruks fra en spillemester. Denne vil ledsage gruppen under spillet over en højtaler. Men kun i de tilfælde hvor der er brug for det. Det er jeres opgave at løse udfordringer igennem teamarbejde og kreativitet. Spillemesteren er kun til backup.
  • Kan kørestolsbrugere være med? – P.t. har Timequest kun et escape room som er egnet til kørestolsbrugere, nemlig laboratoriet. Der arbejdes på at få flere rum gjort tilgængelige. Med de mobile pakker er det op til jer at vælge en lokalitet der er egnet til kørestolsbrugere

Hvad koster det?

For private grupper koster det 240,- per deltager. Ved bookning betales der for 1 person, resten kan betales senest på spilledagen.

For virksomheder koster det 240,- plus moms. Så får man også ekstra tid og flere udfordringer.

Der er forskellige rabatmuligheder som early bird, og søndags bookning. Early bird er når I booker fra mandag til fredag inden kl. 13.00