Gør dit hus klar til efteråret med rensning af tagrender

Der er mange ting, som man skal have gjort henover sommeren. Især i haven er der ofte mange ting, som skal ordnes. Det kan være at græsplænen skal slås, hækken skal klippes og blomsterne og bedene skal passes. Oven i de ting kan man ligge, at tagrenden skal tømmes. Dette er en vigtigt ting at få gjort, inden efteråret kommer bragene. Efteråret kommer nemlig oftest med en stor del nedbør, så det er vigtigt at have sine tagrender klar til brug når vandet kommer. En rensning af tagrende sørger for at vandet kan blive ledt væk fra tagene og murene ordentligt.

Hvorfor er det vigtigt at få renset sine tagrender?

En rensning af tagrender sørger for at tagrenderne fungerer på optimal vis. Stoppede tagrender kan nemlig gøre, at vandet ikke blive ledt væk fra huset godt nok. Dette kan føre til, at der kommer vand ind i huset. Dette kan både give fugtskader og give gode levemuligheder for skimmelsvamp, som både er dårligt for huset og er sundhedsskadeligt. Du skal sørge for en rensning af dine tagrender mindst en gang om året for at undgå fugtskader, der potentielt kan løbe op i meget store summer, hvis de skal repareres. Dette kan være skader som skjolder på murværket, fugeskader eller afskalning af pudslaget. Det kan derfor meget nemt betale sig at få renset tagrenderne mindst en gang om året.

Tilstoppede tagrender kan også give problemer med forsikringen. Forsikringer kan nemlig finde på at sende en person ud for at tjekke, hvor godt du passer på dit hus, når du skal have sat prisen på forsikringen. Her kan tilstoppede tagrender gøre, at der kommer større risiko for skader, hvilket kan hæve prisen på den sum, du skal betale for forsikringen. Det kan også ske, at selvrisikoen på fugtskader, eller andre skader med forbindelse til tagrenderne, stiger betydeligt, hvis du får problemer. Derfor kan det altså spare dig mange penge i længden, hvis du sørger for at få lavet en rensning af dine tagrender regelmæssigt, så de ikke er tilstoppede. skal betale for forsikringen. Det kan også ske, at selvrisikoen på fugtskader, eller andre skader med forbindelse til tagrenderne, stiger betydeligt, hvis du får problemer. Derfor kan det altså spare dig mange penge i længden, hvis du sørger for

Rensning af tagrender fra jorden

Nogle firmaer, der foretager rensning af tagrender, bruger stilladser, og andre renser fra jorden. Det kan betale sig at hyre et firma, der renser fra jorden. På den måde slipper du for store stilladser og stiger, der potentielt kan skade murværket og taget. Derudover slipper du også for alt rodet, som opsætningen at stillads kan medføre. En rensning fra jorden kan oftest rense tagrender i helt op til 12 meters højde.

Hvad koster en rensning af tagrender?

Prisen på en rensning af tagrender kan variere. Det kommer an på flere forskellige faktorer. Prisen tager højde for, hvor mange meter tagrender du skal have renset, samt hvor mange nedløbsrør og regnvandsbrønde, som du skal have renset sammen med nedløbsrørene. Nogle firmaer tager ekstra for tagrender, der sidder højt oppe, men ikke alle firmaer gør, så derfor kan det betale sig at undersøge dette, hvis du har særligt højtsiddende tagrender.