Guide: Ferie i på Fyn – både for kulturelskeren, børnefamilien og naturelskeren

Ofte rejser vi ud, når vi skal på ferie. Tit kender vi kun til vores egen lokale ”baghave” af vores land. Men Danmark rummer rigtig mange dejlige ting. Hvad enten du er til kultur, masser af natur eller i skal afsted på børnevenlig ferie. Har I besluttet at jeres næste ferie skal bruges i vores eget dejlige land? Så er der her en guide til hvad I kan opleve på Fyn.

Til børnefamilien

Skal I på ferie som børnefamilie, er der masser af skønne oplevelser på Fyn. I kan booke hyggelige og skønne campinghytter i det nordvestlige Fyn.

Når I bor tæt sammen i en hyggelig lille hytte, så får I virkelig mulighed for, at komme hinanden ved og have familietid. I kan tage jeres yndlingsbrætspil med og bruge tid sammen om det. Her er der dejlige sandstrande I kan bade ved, hvis I er afsted om sommeren.

I kan også besøge det storslåede Egeskov slot og lære lidt om den gamle historie der ligger bag slottet. Naturen her er desuden også værd at bemærke, uanset hvilken årstid man besøger slottet på. Derudover byder Nordfyn på masser af naturlegepladser som I også kane prøve af.

Til kulturelskeren

Når du besøger Fyn, må du ikke gå glip af en ægte fynsk brunsviger. Den må siges at være noget af det nærmeste af den fynske kultur.

Derudover bør du besøge smukke Egeskov slot. Her vil du også opleve en masse af den danske kultur. Du kan booke dejlige hytter nær egeskovslot og tæt på dejlige sandstrande. Så kan du både opleve kulturen og gå nogle lange rolige ture på stranden, imens du er på ferie på Fyn.

Du kan også opleve den gamle bydel i Odense. Her er husene bevaret i oprindelig stand og kun løbende vedligeholdt. Du kan derfor se, hvordan der originalt så ud i gamle dage. Odense byder også på et fint teater, hvor der er opvisninger for enhver smag. Du får derfor meget kultur for pengene ved at tage en tur til Fyn.

Til naturelskeren

Skal du på ferie på Fyn og er du til natur, så må du ikke gå glip af de fynske alper. Det er ikke noget man finder lignende andre steder i Danmark. De fynske Alper hedder oprindeligt Svanninge bakker og har en højde på helt op til 126 meter over havet. De er en helt unik oplevelse som du kun finder her, sammenlignet med resten af den danske natur.

Der er også Vissenbjerg bakker som er et kæmpe naturområde som har været fredet i mange år. Naturen her vokser derfor vildt og kan være noget af en begivenhedsrig oplevelse.

Holder du af at studere fugle, er det helt klart Vissenbjerg bakker du skal besøge. Her hersker der nemlig et meget rigt fugleliv. Vil du hellere opleve en vaskeægte ø, hvor du kan gå hele vejen rundt, på ganske kort tid? Så er det fynske øhav lige dig! Når du besøger Fyn bør du tage din overnatning på en af de mange hyggelige hytter der er rundt omkring på hele Fyn.