Sådan vælger du den rigtige markise til haven

Markiser kan man få i flere udgaver, og derfor er det klogt at være klar over, hvad man skal være opmærksom på og tænke over, når man skal til at vælge en markise til sit hjem. Når man køber en markise, så regner man for det meste også med, at det er noget, som man skal have i lang tid som en forlængelse af huset. Derfor er det også fedt, hvis du kan tage det rigtige valg i første forsøg. Det kan du få hjælp til, hvis du læser med i denne artikel.

Hvad er fordelen ved en markise?

Men det er måske først og fremmest rart at få på plads, hvorfor det overhovedet kan betale sig at have en markise i hjemmet. Det er for det første smart, fordi man så har et sted, hvor man kan sidde i skyggen om sommeren, hvis man f.eks. gerne vil læse en bog eller arbejde på sin computer. Derudover kan det være smart, hvis det regner, så man ikke bliver våd, men stadig har muligheden for at sidde udenfor. En markise kan desuden beskytte mod dug, når det er aften.

Hvordan skal den se ud?

Du er nok ikke ligeglad med, hvordan din markise skal se ud, når du leder efter en til hjemmet. Det bliver nemlig som sagt en slags forlængelse af huset, og derfor kommer man også automatisk til at lægge mærke til, hvis det ikke passer til resten af huset. Hvis du leder efter et sted, hvor der er et godt udvalg af markiser, så kan du med fordel kigge inde på Gundsø Markiser. Her du kan også få gode råd til, hvordan du vælger en markise, der passer godt til dit hus. Så kan du være sikker på, at du ender med et godt resultat, som du er tilfreds med.

Hvilken størrelse skal den have?

Du skal naturligvis også være klar over, hvilken størrelse din markise skal være, når du skal ud for at lede efter den. Det kan være, at I skal være to om at tage mål, så der ikke er nogen tvivl om, hvilken størrelse markise I har brug for til huset.

Skal markisen have motor?

Man kan selv vælge, om man gerne vil have en markise med motor, eller om man foretrækker en, som man betjener manuelt. Det kan være meget blæret med en markise med motor, men man kan ikke ligefrem sige, at det er noget, der er nødvendigt. Det kan dog være meget rart.

Skal markisen have en kassetteboks?

Du kan også med fordel tage stilling til, hvorvidt din markise skal have en kassetteboks. Det giver dig mulighed for at få en mere lukket markise, og det kan være rart, hvis det f.eks. er meget dårligt vejr – som vi trods alt har en del erfaring med her i Danmark! Der er også dem, der synes, at det bliver en hel anden genstand, hvis det ikke ”bare” bruges som et åbent tag, man kan sidde i læ under.