Sådan kan du få økonomien til at slå til som ny-studerende

Hvis man ikke tidligere har prøvet at bo for sig selv som studerende, så er det heller ikke sikkert, at man har et begreb om, hvor fattig man faktisk bliver, når man er på SU. Man får lige omkring 5000 kroner om måneden, og man er faktisk derfor en af dem, der får mindst offentlig ydelse. Det er klart, at det kan være svært at få pengene til at slå til. Men her kan du læse nogle gode råd, så du har nemmere ved have en stabil økonomi gennem din uddannelse.

Find roomate med værelse til leje

Selvom tanken om at bo selv kan være fristende, fordi man så endelig kan have sit eget. Men det er slet ikke sikkert, at det er en mulighed for dig, når du skal leve på SU. De fleste flytter også til storbyerne, når de skal studere, fordi det er her, der er flest uddannelser og muligheder. Derfor kan det blive en endnu sværere opgave, end hvis man skulle finde bolig i en mindre by. Man kan naturligvis også altid spare nogle penge på at finde noget, der ligger uden for centrum. Men det kan også være trist, at man ikke får følelsen af at bo i storbyen, hvis man har glædet sig til det.

Find roomie til at dele udgifter med

Det er billigere at have et værelse til leje, fordi I så er to, der kan dele udgifterne. Derudover skal man for det meste og lægge et mindre depositum, når det ”bare” handler om et værelse til leje, frem for hvis det var en hel lejlighed, man skulle betale indflytningspris for.

Du kan få et job ved siden af studie

Hvis du har overskud til det, er det en god idé med job ved siden af studie. Her har du mulighed for at tjene lidt flere penge, så du også har råd til andet end husleje. Hvis det er noget, der stresser dig, så er det naturligvis ikke det værd. Det kan også være vigtigt, at man finder et arbejde, man godt kan lide. Det kan være, at du endda er så heldig, at du kan finde et studiejob, så du også har noget godt at skrive på CV’et, når du er færdig med at studere?

SU-lån kan være en god beslutning

Mange er skræmte over tanken om et lån, men det er måske også fordi, at man har hørt så mange frygtelige historier om folk, der ender i gæld resten af livet. Men et SU-lån er et af de lån med den laveste rente, og derfor mener mange også, at det er et ganske fornuftigt lån at vælge. Det kan også være en rigtig fornuftig beslutning, hvis du er en af dem, der ikke har overskud til et arbejde ved siden af studie. Når du igen skal betale dit lån tilbage, så kommer du også til at have flere penge, og så føles det som meget færre penge, end på det tidspunkt du brugte dem.