Alt hvad du skal vide om stencils

Er du én af dem, der har hørt ordet ’stencils’ før, men ikke har den fjerneste idé om, hvad det egentlig er? Fortvivl ej, du er langt fra den eneste. Hvis du ønsker at få stillet din nysgerrighed, kan du gå ind på http://www.elprint.dk/Stenciler-og-rammer og danne dig et overblik. Ellers kan du læse med her og forhåbentlig blive en smule klogere på, hvad det er for en størrelse. Oprindeligt var det et begreb for papir, der er voksbehandlet, og som kunne bruges til at gengive skrivemaskineskrift via en duplikeringsproces. I dag er denne metode forældet og forlængst overhalet af den moderne kopimaskine og computerprinter, som er nutidens svar på en stencil.

I bund og grund er det altså en skabelon, hvor der kan sprayes, sprøjtes eller duppes motiver igennem, som så træder frem på underlaget under skabelonen. Materialet på selve skabelonen kan være af blandt andet karton, plastik eller stål. På ovenstående hjemmeside findes de eksempelvis kun i japansk kvalitetsstål, som sikrer en god printoplevelse. Når først skabelonerne er produceret, kommer de igennem en elektropolering, som er en proces, der gør hullerne jævne og desuden er med til at fjerne eventuelle urenheder. Dette er helt essentielt for disse fine komponenter.

 

Køb en pakkeløsning med printkort, stencils og rammer

Nu har du forhåbentligt fået et lille indblik i, hvad stencils egentlig er for noget. Du er nok også blevet klar over, at de faktisk udgør en ret så vital del i blandt andet nutidens teknik, herunder printere. Derfor kan det godt betale sig at sætte sig en smule ind i udvalget på markedet eller alternativt at alliere dig med fagfolk, der har forstand på det. For skabelonerne kommer ikke kun i én model. Du finder dem i forskellige størrelse, forskellige materialer og ikke mindst forskellige prisklasser.

 

Når du alligevel er ude at købe din næste skabelon, kan du overveje også at få en ramme med i købet. Faktisk er en ramme så godt som uundværlig, når først du har dine printkort, da den skal bruges til opspænding af dine stencils. Der findes et stort udvalg af gode rammer, og eftersom der ikke er patent på denne form for rammer, kan du finde dem til lave priser sammenlignet med andre patenterede rammer. På trods af den lavere pris, er der ikke gået på kompromis med kvaliteten. Det gør, at du sikres en kvalitetsopsætning og kan komme i gang med din nye printer inden for kort tid.

 

Foretag dit køb med omtanke

Hvis du i øjeblikket skal ud at købe en skabelon med tilhørende ramme, er det vigtigt at se dig for, inden du gennemfører et køb. Der findes nemlig et kæmpe udvalg, og det er langt fra alle modeller, der kan leve op til den høje og nødvendige standard. Faktisk findes der op til flere dårlige og billige efterligninger på markedet, som både er spild af penge og langt fra er en optimal løsning. Så tag kontakt til forskellige forhandlere både online og i butikker og få et overblik over udbuddet.

Dit køb afhænger blandt andet også af, hvilket formål det har og om, hvorvidt det er til hjemmebrug eller virksomhedsbrug. Store virksomheder med tilhørende store printere vil ofte skulle have en anden type skabelon og ramme. Modsat vil mindre virksomheder med mindre printere ofte kunne nøjes med en mere simpel model. Så sørg for at kende formålet og tag eventuelt kontakt til nogle salgsmedarbejdere, som står klar med gode råd og vejledning. På den måde kan du vælge de bedste løsninger og foretage de rigtige køb, som vil komme din virksomhed til gavn.