Find den rette anlægsgartner

Er du på udkig efter en dygtig anlægsgartner? Så kan du roligt begynde at tjekke markedet ud, for der er et utal af kompetente anlægsgartnere i Danmark. Man kan hurtigt få indskærpet søgefeltet alt efter, hvor i landet du bor. Der er mange, som gerne vil høre anmeldelser fra tidligere kunder, så de på denne måde får en fornemmelse af, hvor seriøse anlægsgartnerne som disse: http://antro.dk/anlaegsgartner/ er omkring deres arbejde. Prismæssigt er det også meget varierende hvor meget den enkelte anlægsgartner skal have for udførelsen. Det afhænger meget af hvilken type opgave det er, samt hvor meget der skal laves.

Værd at vide om anlægsgartnere:

En anlægsgartner har mange forskellige slags arbejdsopgaver, hvilket gør, at der ikke er nogle dage som er ens for dem. Anlægsgartnere ordner arbejde for både private og erhverv. Anlægsgartnere ordner bl.a. blomster, træer og buske. Derudover skal gartnere kunne planlægge materiale-beregninger og dermed kunne give kunden en bestemt pris på, hvad det vil koste at få lavet have, f.eks. græsareal, jordtilberedning og beplantning. Den dygtige anlægsgartner har et stort kendskab til træer, buske og jordtyper således, at de kan vejlede kunderne på den bedst mulige måde. Anlægsgartnerne skal kunne sætte sig ind i kundernes ønsker og dermed levere de drømme, som de har til deres haver. Det er en stor fordel for anlægsgartnere at have håndværksmæssige kompetencer, da der vil komme opgaver, hvor anlægsgartnerne f.eks. skal svejse. Det er ikke alle og enhver som vil være egnet som anlægsgartner, da det er et fysisk krævende job i mange tilfælde. Derudover skal man ikke være sart i forhold til vejret, da anlægsgartnerne altid laver udendørsopgaver.

 

En anlægsgartner skal have det rette udstyr i forhold til, at kunne udføre mange forskellige slags arbejdsopgaver. De skal f.eks. have værktøj som mejsel til at kunne tilpasse sten til forskellige slags opgaver. Anlægsgartner skal også have adgang til f.eks. en buskrydder, så de kan ordne store havearealer. Den kompetente anlægsgartner har altid alt værktøjet med sig, så de kan klare pludselige opstående arbejdsopgaver.

Plejeteknisk eller anlægsteknisk:

Som anlægsgartner kan du vælge to linjer på uddannelsen, netop plejeteknnik og anlægsteknisk. På begge linjer får man en indsigt i, hvad det vil sige at vedligeholde og lave parker og pladser. Anlægsteknisk handler meget om at ordne udendørs arealer med sten, fliser eller andet, så området hele tiden er til at være på. Som plejetekniker har man ansvaret for, at træer, buske og andre planter trives og har det godt. Træer, buske og planter skal plejes, så området som f.eks. en kirkegård altid ser pæn og præsentabel ud. Uanset hvilken slags linje du vælger, så vil du få et bredt kendskab til udendørs materialer samt hvordan planter trives bedst. Som anlægsgartner skal man kunne vejlede kunderne på den bedst mulige måde, og dermed komme med de mest optimale løsninger, i forhold til arbejdsopgaven.